Termeni si conditii

I. REGULI DE BAZA
Site = pagina web: www.anunt-jurnalul-national.ro , cu toate aplicațiile și secțiunile acesteia;
Client = orice persoană fizică și/sau juridică, care accesează site-ul www.anunt-jurnalul-national.ro, cu cont de client sau fara cont de client.
Oferta = ofertă publică lansată de SC Ad Press Publicity SRL prin care este prezentat un produs sau un serviciu cu scopul vânzării sau închirierii.
Vânzător = Detinatorul site-lui: www.anunt-jurnalul-national.ro, care oferă spre vânzare si/sau inchiriere unul sau mai multe produse și/sau, dupa caz, servicii;
Moderatori = persoanele care verifică un Anunț înaintea sau ulterior publicării acestuia;
Ziar = publicatie tiparita si online, dupa caz, in care se publica anuntul utilizatorului contracost;
Rubrica = categorie de diferentiere a unui anunt sau identificare in pagina tiparita sau online ziarului;
Optiuni de publicare = servicii suplimentare oferite utilizatorului contra unui sume de bani.
Aparitii = numarul de editii in care se va publica un anunt in ziar.
Termeni și condiții = prezentul contract de utilizare Furnizor = societatea SC Ad Press Publicity SRL, funcționând în conformitate cu legislația din România, cu punctual de lucru: Str. Dezrobirii, nr. 1B, Craiova, Dolj, inregistrata la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J28/304/2019 având Codul Unic de Înregistrare: 40247191.
Accesul pe acest site: www.anunt-jurnalul-national.ro (denumit în continuare site-ul) în vederea efectuarii unei comenzi este permis oricarei persoane fizice sau juridice (denumita în continuare  Client), care respecta prezentii Termeni si conditii.
În vederea finalizarii cu succes a procedurii de publicare, Clientul îsi asuma obligatia de a furniza informatiile care îi sunt solicitate si de a completa toate câmpurile în mod adecvat, complet, corect si real, asa cum acestea apar specificate în cuprinsul documentului de identitate.
Site-ul poate fi utilizat de catre clienti doar pentru publicare de anunturi in ziare tiparite si online contracost, vizionare, comanda, plata, si pentru recomandarea serviciile noastre. Site-ul nostru nu poate fi utilizat pentru a se face vreo plata ilegala, frauduloasa, pentru a se posta sau transmite vreun material cu continut defaimator, amenintator, obscen, indecent, instigator si altele asemenea. Ne rezervam dreptul de a nu permite postarea si/sau de a sterge imediat si fara vreo notificare prealabila orice anunt/mesaj ce contine un limbaj nepotrivit, care ar putea sa ne aduca un prejudiciu de imagine si/sau sa ne creeze o stare de disconfort, noua sau clientilor.

DISPONIBILITATE
Nu putem garanta utilizarea discontinua si neîntrerupta a site-ului. Este posibil sa intervina erori, defecte, virusi sau alte comportamente daunatoare pe site sau pe servere care sa îl faca indisponibil. Vom lua toate masurile pentru a limita si pentru a înlatura asemenea evenimente neplacute în cel mai scurt timp posibil. Nu aveti dreptul sa interveniti în operarea site-ului nostru si nici sa luati vreo masura de interventie asupra echipamentului nostru informatic, indiferent de motiv si indiferent de rezultatul obtinut.

II. ÎNREGISTRAREA PE SITE
Orice client care doreste acest lucru poate sa se înregistreze pe site-ul nostru accesând butonul "Contul meu", disponibil pe pagina principala, urmat de un simplu click pe butonul de "Înscrieti-va aici", cu parcurgerea adecvata a pasilor solicitati în vederea înregistrarii.
Pentru înregistrare, vi se va solicita sa va introduceti:
A. Persoana fizica: numele, prenumele, CNP-ul, adresa fizica, adresa de email si parola, numarul de telefon, etc;
B. Persoana juridica: Numele societatii/Institutiei publice, CUI/CIF, N.R.C., sediul, cont bancar si banca emitenta, adresa email, persoana de contact, parola etc.
Aveti obligatia de a introduce o adresa de email valida, în caz contrar nu va fi posibila continuarea procedurii de înregistrare pe site. Sunteti pe deplin responsabil pentru pastrarea în siguranta a parolei de acces, precum si a oricarei informatii privind înregistrarea, autentificarea si contul. Sunteti pe deplin responsabil pentru orice comanda si/sau plata efectuata prin utilizarea site-ului nostru din contul dumneavoastra.
Vă recomandăm să nu dezvăluiți nimănui parolele de acces ale contului de utilizator.
Orice acces neautorizat la elementele ne-publice ale site-ului www.anunt-jurnalul-national.ro sau accesul altor persoane în afara celor neautorizate la un cont găzduit de noi reprezintă infracțiune de acces fără drept la un sistem informatic și va fi sancționată conform legislației române în vigoare.

III. PLATA. CONFIRMARE PLATA SI CONDITII PUBLICAREA UNUI ANUNT
Preturile privind publicare de anunturi in ziare tiparite sau pe websiteuri online, sunt calculate automat prin intermediul formularului de publicare anunturi in ziare existent pe site pentru fiecare publicatie in parte, si includ TVA, conform legislatiei in vigoare.
Costurile publicarii unui anunt se calculeaza in functie de urmatoarele criterii: numarul de cuvinte, rubrica aleasa, optiunile de publicate selectate si numarul de aparitii.
Plata se poate face prin oricare dintre urmatoarele modalitati:
Banca, Posta, SMS, Card bancar, Curier, Trezorerie, urmând pasii de plata si instructiunile de plata oferite cu ocazia efectuarii platii. Ca urmare a folosirii a acestor modalitati de plata, pot aparea diferente de costuri fara de cel indicat initial, clientului fiind anuntat in prealabil asupra sumei ce trebuie platita. Plata prin CARD, se realizeaza prin intermediul colaboratorului nostru: Mobilpay.ro,website-ul: www.anunt-jurnalul-national.ro, nestocand datele personale ale cardului bancar.
Clientul are obligația să plătească prețul stabilit prin Oferta înainte de a avea acces la produsele și serviciile achiziționate.
Nu suntem responsabili pentru procesarea în mod eronat a platii. Nu suntem responsabili pentru erorile înregistrate prin intermediul sistemului de plata, inclusiv, dar fara a se limita la pierderile pe care le-ati suferi utilizând sistemul de plata cu cardul.
Clientul are obligatia de a opta pentru modalitatea de plata aleasa prin bifarea optiunii corespunzatoare, conform pasilor de publicare a anuntului.
Pentru ca anuntul sa apara în editia selectata sau în urmatoarea editie libera a ziarului ales, clientul are obligatia sa ne transmita confirmarea platii pe email: office@anunt-jurnalul-national.ro sau fax: 0351.818.792, asa cum ii este indicat la PASUL 4 din formularul de publicare anunturi, aceasta ora diferind de la publicatie la publicatie. In cazul in care nu este specificat, se aplica regula generala:  pana maxim ora 13.00 pentru ziare nationale si maxim ora 12.00 pentru ziare locale, cu o zi lucratoare inainte de penultima editie a ziarului in cauza. 

Va rugam sa tineti cont de zilele nelucratoare aferente sarbatorilor legale, dar si zilele de sambata si duminica, astfel orice anunt confirmat pana vineri, la ora indicata la PASUL 4 din formularul de publicare anunturi  va aparea in editia de luni. In caz contrar se va publica in editia de marti.
In cazul nerespectarii acestor regului furnizorul serviciilor de publicitate va publica anuntul dupa primirea banilor in contul bancar. Acesta îsi rezerva dreptul de a astepta primirea banilor in contul bancar urmand ca ulterior sa se faca publicarea anuntului.
Operatorii SC Ad Press Publicity SRL, in calitate de Moderatori, isi rezerva dreptul de a nu publica anunturile postate de client, fie el cu cont de client sau fara, in urmatoarele conditii: nu s-a transmit confirmarea platii pe unul din mijloacele de comunicare afisate pe website; continutul este unul ofensator sau licentios, face referire la tigari, droguri, arme si munitii, material explozibile sau pirotehnice, imagini indecente, rasism, servicii de camata sau orice alt tip de anunt ce este considerat necorespunzator in urma moderarii.

IV. PRESTAREA SERVICIILOR SI ANULAREA COMENZII
Clientul va fi informat in 1-2 ore prin email sau SMS despre datele publicarii anuntului (in timpul orelor de program: luni-vineri: 09-17.00). 
Anularea comenzii se poate face prin solicitare scrisa la email: office@anunt-jurnalul-national.ro, insa doar in conditiile de mai jos:
-editia publicatiei selectate nu a pot inchisa si transmisa catre tiparite;
-maxim pana la ora 12.00 pentru ziare locale si 14.00 pentru ziare nationale, cu o zi lucratoare inainte de publicare in ziar.

Anularea comenzii se poate face prin solicitare scrisa la email: office@anunt-jurnalul-national.ro, insa doar in conditiile de mai jos:

V. DURATA CONTRACTULUI
Contractul se încheie pe o durată determinată și se finalizează o dată cu livrarea cu succes a produselor și serviciilor.
În cazul achiziționării unor servicii de acces la conținut al unor terți, perioada contractuală este cea precizată în pachetul achiziționat, dar nu poate fi mai mare de 1 an.
Acest contract nu se prelungește în mod automat și nu poate fi reziliat înainte de termenul de finalizare.

VI. RASPUNDEREA CONTRACTUALA
Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul îsi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, fiind responsabil în conditiile legii de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
Prin accesarea site-ului, crearea Contului, utilizarea site-ului, plasarea comenzilor, etc. Clientul accepta în mod expres si neechivoc Termenii si conditiile site-ului în ultima sa versiune comunicata în cadrul site-ului. Ulterior crearii Contului, utilizarea continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului. Clientul este responsabil pentru verificarea versiunii finale a Termenilor si Conditiilor ori de câte ori utilizeaza site-ul.
Acceptarea Termenilor si conditiilor site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati.
Nu ne asumam responsabilitatea pentru daune de orice fel pe care Clientul sau orice alta terta persoana le-ar putea suferi ca rezultat al îndeplinirii de catre noi a oricareia dintre obligatiile noastre conform Comenzii si nici pentru daune care ar putea rezulta din publicarea unui anunt publicitar.
Nu putem fi ?inu?i responsabili pentru daune aduse calculatorului dumneavoastra sau virusi care ar putea sa va infecteze calculatorul sau alt echipament ca urmare a accesarii, utilizarii de catre dumneavoastra sau navigarii pe site-ul nostru.

VII. RECLAMATII
Orice nemultumire legata de accesarea, utilizarea, înregistrarea pe site-ul nostru, efectuarea unei comenzi, aspecte legate de publicarea unui anunt, ne va fi comunicata direct, doar prin urmatoarele modalitati: telefonic, la nr. de telefon 0721.08.08.10 sau 0768.44.11.33, prin email la adresa: office@anunt-jurnalul-national.ro sau fax: 0351.818.792.
Nemultumirea dvs va fi înregistrata si veti primi un raspuns telefonic sau în scris, pe adresa de email mentionata cu ocazia aducerii la cunostinta noastra a nemultumirii dvs, în termen de cel mult 24 ore, raportata la o zi lucratoare.

VIII. ANULAREA COMENZII ȘI CORECTAREA ERORILOR DIN COMANDA
Având în vedere livrarea instatanee a comenzilor, acestea nu pot fi anulate. Orice erori survenite la comanda facuta de client pot fi corectate in termen de 24 de ore de la lansarea comenzii printr-un email trimis la office@anunt-jurnalul-national.ro sau telefon 0721.08.08.10, 0768.44.11.33, cu exceptia cazurilor in care serviciul a fost deja prestat.

IX. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Ad Press Publicity SRL respecta dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Scopul pentru care solicitam Clientului furnizarea de date personale pentru a face posibila publicarea anunturilor publicitare, confirmarea acestora, informarea Clientilor privind stadiul Comenzii, oferirea de raspunsuri la reclamatiile plasate, evaluarea serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a serviciilor, de marketing, publicitate, de dezvoltare, de cercetare de piata, statistica, monitorizare a vânzarilor si comportamentul Clientilor, administrative si altele asemenea.
Prin acceptarea prezentilor Termeni si conditii, Clientul declara ca este de acord ca datele sale personale sa fie incluse în baza noastra de date si îsi da în mod expres acordul ca datele sale personale furnizate sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat de catre Ad Press Publicity SRL.
Pe baza unei cereri scrise semnate si expediate catre Ad Press Publicity SRL, la adresa Craiova, Str. Dezrobirii, nr. 1B, Dolj, va puteti exercita în mod gratuit dreptul la o solicitare pe an privind confirmarea faptului ca datele personale sunt sau nu prelucrate. De asemenea, puteti solicita în scris, la aceeasi adresa rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma cu dispozitiile legale, transformarea în date anonime a a datelor a caror prelucrare nu este conforma cu dispozitiile legale, notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta nu este imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
Informatiile privind datele cu caracter personal ale clientului pot fi transmise catre Parchet, Politie, instantele de judecata si altor organe abilitate ale Statului, în baza solicitarii acestora si în limitele prevazute de lege.

X. GARANȚII ȘI EXONERAREA DE RĂSPUNDERE
Clientul este de acord că este singurul responsabil și va despăgubi www.anunt-jurnalul-national.ro pentru orice pagubă, costuri sau limitări de profit care apar ca urmare a oricăror acțiuni frauduloase din partea acestuia. Prin prezentul document Utilizatorul înțelege și acceptă faptul că www.anunt-jurnalul-national.ro va transmite datele acestuia către organele de anchetă, în cazul în care, ca urmare a publicării unui mesaj, se pornește o investigație penală sau se intentează o acțiune judecătorească.
Deși în fiecare moment face eforturi în vederea asigurării calității și corectitudinii mesajelor, imaginilor și culorilor publicate în site, www.anunt-jurnalul-national.ro nu poate garanta, expres sau implicit, în privința conținutului, a software-ului ori a produselor și serviciilor publicate sub egida sa. www.anunt-jurnalul-national.ro nu își asumă răspunderea, în nicio situație, pentru nicio daună sau eroare pricinuită direct sau indirect, suferită ca urmare a utilizării sau a întreruperii utilizării ori a lipsei regularității informațiilor și serviciilor furnizate de site.
Clientul este de acord să exonereze de răspundere www.anunt-jurnalul-national.ro pentru orice acțiuni judiciare sau extrajudiciare și să acopere cheltuielile de judecată și orice alte cheltuieli care ar putea să apară ca urmare a încălcării de către acesta a acestui contract.

XI. FORTA MAJORA
Nici una dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea în mod necorespunzator - total sau partial - a oricarei obligatii care îi revine, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege, din motive independente de parti.
Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, în termen de 5 (cinci) zile, producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile în vederea limitarii consecintelor lui.

XII. DISPOZITII FINALE
Prezentul contract este disponibil doar în limba română, Drepturile și obligațiile părților, impuse de prezenții termeni si condiții, precum și toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi soluționat pe cale amiabilă, iar în caz contrar va fi adus spre soluționare în fața unui arbitru. În condițiile în care părțile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru în termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competența va reveni instanțelor românești de la sediul Ad Press Publicity SRL.
Acest site este detinut de catre Ad Press Publicity SRL, care va ofera dreptul de a accesa si utiliza site-ul sub rezerva acceptarii de catre dumneavoastra a acestor Termeni si conditii. Accesând si utilizând site-ul va oferit automat si neechivoc acordul pentru respectarea Termenilor si conditiilor de pe site.
Ad Press Publicity SRL are dreptul de a modifica Termenii si conditiile oricând, fara o notificare prealabila, postând varianta actualizata pe site, iar Clientul are obligatia de a citi Termenii si conditiile ori de câte ori acceseaza site-ul. Clientul are obligatia de a respecta întocmai Termenii si conditiile de pe site si nu poate pretinde si nu se poate apara cu necunoasterea Termenilor si conditiilor de pe site.